Genel

Prekast Minare Yapımı

Prekast Minare Yapımı -  prekast minare yapımı - cami inşaatı, cami kubbe kaplama

Prekast Minare Yapımı

Minarelerimiz kültürümüzün mührü ve şehirlerimizin en güzel süsleri arasında ilk sıralardadırlar. Yerden göğe doğru uzanan birer şahadet parmakları olarak inancımızı ilan ettiğimizin birer parçası olarak nitelendirilir. İslam’ın en önemli önemli simgesi, en önemli örneğidir. İslam’ın en önemli aydınlıkçı mimarı yapılarından biri olarak medeniyetimizde ayrı bir anlam teşkil eder.

Mimarinin temel taşları ile ihtişamını da en uzak noktalardan minareleri ile kendini gözler önüne serer. Minarelerin, gövde çapları 160 cm olacak yapıdadır. Caminin kubbeli ya da çatılı olmasına bağlı olarak yüksekliği değişkenlik göstermektedir. Minareler talep edildiği takdirde, kumlandıktan sonra, dış cephe boyası ile renklendirilebilir. Alternatif olarak ve oldukça tercih edilen olarak, üretim aşamasında mozaik ve beyaz çimento ile imal edilir.

 

Prekast Minare Yapımı -  prekast minare yapımı - cami inşaatı, cami kubbe kaplama

Böylece, herhangi bir boya işleme olmaksızın kendi doğal rengini korumaktadır. Her minarede temelden alınan topraklama levhası ile aleme kadar bakır kablo çekilerek paratoner sistemi uygulanmaktadır. Mermer ve doğal taşlar ile birlikte, günümüz teknolojisi de kullanılarak farklı mimaride minare yapımı ve tasarımları ön plana çıkmaktadır.

Prekast dış cephe kaplama, taraklı düz mozaik kaplama ve doğal taş uygulamaları gibi yapılar kullanılmaktadır. Bu esnada, doğru ve yerinde malzeme kullanılması oldukça önemli bir kriterdir. İnsanlığın kendini dış etkenlerden korumak için, yerleşik düzene geçerken yaptığı binalarla başlamış olması, gerek kapı boşlukları, gerekse pencere boşluklarının oluşturulması için doğal taşlar veya ahşap malzemeler, eldeki yontma aletleri kullanılarak, bugünkü tabirle söve veya lento dediğimiz kapı ve pencerelerin kullanılmasını sağlayan malzemeler getirilmiştir. Bu anlamda prekast cami yapımları dönemi de başlamıştır.

Minare yapısının sağlam olabilmesi için temelinin sağlam olması gerekmektedir. Demir donanımı 16´lık demirden başlayıp 14´lükte bitirilmelidir. Minarenin filiz kısımları çift hasır olup külah kısmına kadar çıkılmalıdır. Tevziyeler 10´luk olmalıdır. Minarenin betonu betonlarla yapılmalı ve ayrıca beton katkı ilaçları kullanılmalıdır. Beton kalınlığı 35 cm´den başlayıp 25 cm´de bitmelidir. Dökülen her
betonda vibratör kullanılmalıdır.

Dilerseniz Cami Taşı Fiyatları içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Bir cevap yazın